İşte Türk Vatandaşı Olmanın En Kısa Yolu!

Türk vatandaşı olmak artık çok daha kolay. Ancak bunun da bir bedeli var. Türkiye’de en az 1 milyon dolar civarında taşınmaz mal satın alan, 2 milyon dolarlık yatırım yapan ve bankada 3 milyon dolarlık hesap açtıran yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilecek.


İşte Türk Vatandaşı Olmanın En Kısa Yolu!

Türk vatandaşı olmak için getirilen bedel şartı, Resmi Gazete’de yayınlandı. Türk vatandaşlığı kanununda yapılan değişikliğe göre;

“En az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan,

En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan

En az 3 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.”

Resmi Gazete’de yayınlanan bu değişiklikle birlikte, asgari 100 kişilik iş alanı açtığı belgelenen yabancı uyruklu vatandaşlar da Türk vatandaşlığı verilmesi hüküm altına alındı.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.