ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond, Alhura TV’ye verdiği açıklamada “İran, kendi çıkarları için Irak’ın güvenliği olmak üzere her şeyi kullanmayı ister” ifadelerini kullandı.
“ELDE ETTİĞİ KAZANIMLARI KENDİ ÇIKARLARI İÇİN KULLANDI”
H. R. McMaster, “Bir sorun yaşandığında, toplum veya oluşumlar içinde kargaşa yaratılıp, şiddete doğru gidildiğinde İran’ın Pasdar ordusunun elinin içinde olduğunu görüyoruz.
İran, Kürt Hükümeti’nin parçalanmasını ve Başkan Mam Celal’in ölümünden sonra KYB’nin bölünmesi için çalıştı. İran referandumun başından beri Kürt Bölgesi’nde önemli bir rol oynadı. Elde ettiği kazanımları kendi çıkarları için kullandı” ifadelerini kullanarak İran’ı suçladı.
Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond, İran’ın Irak Hükümeti’ne bağlı olarak birçok kurumda önemli baskı ve etkilerde bulunduğunu belirtti. Herbert Raymond, “Tahran Bağdat’ın kontrolü dışında kendine bağlı milisler yetiştirdi. Söz konusu milisleri kendi çıkarını korumak adına kullanıyor. En belirgin yanı Kürtlerin yaptığı referandumuna engelleri çıkartmasıdır” ifadelerini kullandı.