İzmirâde , Ak Parti KarabaÄlar İlçe binası önünde nöbet tutan 3 polis memuruna silahlı saldırıda bulunan zanlı yakalandı. Olayda kullandıÄı tabancayla yakalanan PKK'lı terör örgütü üyesi B.Z. ile ona yardım ve yataklık eden 2 kiÅi de gözaltına alındı.
Â
 Olay, KarabaÄlar ilçesinde 23 Kasım gece saat 02.30'da meydana geldi. Olayda, AK Parti ilçe binası önünde bulunan 3 polis memuru silahlı saldırıya maruz kaldı. Polis memurları saldırıdan yara almadan kurtulurken, teröristin silahından çıkan kurÅunlar, parti binasına isabet etti. Olayın ardından kaçan teröristin bulunması adına İzmir Emniyeti İstihbarat, Terörlü Mücadele, AsayiÅ Åube Müdürlükleri ile KarabaÄlar İlçe Emniyet MüdürlüÄü ekipleri tarafından çalıÅmalar baÅlatıldı.
 AraÅtırmalar sonucu silahlı saldırıyı PKK/KCK terör örgütü üyesi B.Z.'nin gerçekleÅtirdiÄi belirlendi. İstihbarat ve Terör timlerinin, özel harekat polislerinin gerçekleÅtirdiÄi operasyonda, B.Z. isimli zanlı yakalandı. Teröristin saklanmasına ve tabancayı elde etmesine yardım eden E.Z. ile M.D. de Manisa'da yakalanarak gözaltına alındı. Firari 1 kiÅinin de arandıÄı belirtildi.
Â
Gözaltına alınan 3 kiÅiye ait adreslerde yapılan aramalar sonucu,  saldırıda kullanılan Browning marka tabanca, 9 mm çapında 8 mermi, saldırganın olay sırasında üzerinde bulunan siyah mont, beyaz renkli ayakkabı, koyu renkli bere, siyah - beyaz - gri çizgili atkı ile '3 pala' diye adlandırılan bıçak ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildiÄi öÄrenildi.
Â

Damla Aydın
14 Aralık 2016 ÃarÅamba 20:35

Son Güncelleme: 14.12.2016 20:37