Niğde’de özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 31 yaşındaki Furkan Çakmak, Aşağı Kayabaşı Mahallesi’nde bir apartman dairesinden oturuyor. Serebral Palsi olarak doğan ve doğuştan bacaklarını kullanamayan ve konuşma yetisinin yeterli olmadığı oğlu için, evinin bir odasını tahta ve demirden yaptığı fizik tedavi araçlarıyla donattı.
“ESKİDEN DAHA KÖTÜYDÜ”
Furkan Çakmak, “Devletin karşıladığı 30 saat fizik tedavi yetersiz kalıyor. Kendi doktorum günlük 4-5 saat fizik tedavi görmesi gerektiğini söylüyor. Tedavi sürecinde maddi durumumuz kötüye gidince evimin bir odasını fizik tedavi merkezine çevirdim. Mersin, Niğde, Ankara ve diğer gittiğim yerlerde Fizik Tedavi merkezlerine gidip cihazlara baktım ve aynılarını yapmaya çalıştım. Çocuğun ayaklarını çalıştırmak için, belini kavrayıp desteklemesi için ve bir de yürüme bandı yaptım. Cihazların kendisini alamadığımız için böyle bir yol izledik. Faydasını gördük, eskiden daha kötüydü. Ama bir profesyonelin yaptığıyla bizim yaptırdığımız fizik tedavi bir olmuyor."
ÇARE ARAYAN BABA HOLLANDA BAŞBAKANINA MEKTUP YAZDI
Çocuğunun tedavisi hakkında araştırmalar yapan baba Çakmak, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde bir üniversitenin bu konuyla ilgilendiğini buldu ve devamında;
"Hollanda'daki üniversite tedaviyi yapmayı kabul etti. Çocuğun geçmişine ait doktorlardan referans mektubu getirmemi istediler. Doktorlar kabul etmedi. Sağlık uygulama tebliğinde Türkiye'de tedavisinin yapılabileceği yazdığı için. Tedavisi burada yapılabiliyorsa burada yapılsın. Yapılamıyorsa Hollanda'ya sevk edilmesini yetkililerden istiyorum. Ayrıca oradaki tedavinin maliyeti de 200 bin Euro. Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye oğlumun durumuyla ilgili mektup yazdım. 2 ay sonra dönüş yaptılar. Mark Rutte'in özel yetki sahibi olmadığını, göçmen olarak başvuruda bulunmamı istediler. Bende ülkemi terk etmek istemediğim için kabul etmedim. Ben sadece tedavisini yaptırıp dönmek istiyorum."
09 Ocak 2017 Pazartesi 17:48
