Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldığı Sporun Zirvesi’nde yabancı sınırı hakkında açıklamalar yaptı.
“ALTYAPIYA TEŞVİK ARZUSUNDAYIZ”
Osman Aşkın Bak açıklamalarına "Galatasaray UEFA Kupasını kazandığı zaman 3-4 yabancı oyuncusu vardı. Altınordu da şuan iyi yolda. Altyapıya güzel destek veriyor. Altyapıya teşvik vermek arzusundayız. Yabancıların da kaliteli olması gerekiyor. Bazen bunu tutturamıyoruz. Yabancı futbolcular seyir zevkini attırıyor olabilir ama biz az çalışıyoruz. Hem sporcusu, hem antrenörü, hem futbolcusu az çalışıyor. Sporda bilimi kullanmamız gerekiyor" şeklinde ifadelerle başladı.
“FUTBOLCULARIMIZ TAKIMLARINDA DAHA ÇOK SÜRE ALMALI”
A Milli Takım’ın Dünya Kupası’na gidememesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bak "Dünya Kupası'nda olmayı başaramadık. Yeni hedef Avrupa Şampiyonası. Lucescu'nun da plan ve proje yapması lazım TFF, Milli Takımın hedeflerini yükseltmesi konusunda başarılı olacağını düşünüyorum. Futbolcularımızın kendi takımlarında daha fazla sure almasını gerektiğini düşünüyorum. Bu durumun Milli Takıma daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Birbirleriyle sürekli oynayan futbolcular da daha etkili olacaklar" dedi.
“PAZAR GÜNÜ KEYİF ALALIM”
Bakan Bak, hafta sonu oynanacak Galatasaray – Fenerbahçe maçı için "Derbi maçı seyir zevki yüksek, futbol şansı iyi olan takımın kazandığı bir maç olsun. İki takıma da başarılar dilerim. Kulüp yöneticilerine de teşekkür ederim ortamı gerecek açıklamalarda bulunmadılar. Pazar günü keyif alarak eğlenelim. Sosyal medya üzerinden ortamı gerenleri İçişleri Bakanlığımız takip ediyor. Cüneyt Çakır Avrupa da iyi maçlar yönetiyor. Derbide de başarılı olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
“SPOR MAHKEMELERİ OLMALI”
Osman Aşkın Bak sözlerini "Spor mahkemeleri olmalı. Bu işte uzmanlaşmış savcılar olması lazım. Taraftarların da eğitime ihtiyacı var" diyerek noktaladı.