AKP'nin has adamları BİK'in yönetiminde

AKP'nin has adamları BİK'in yönetiminde

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, RTÜK ve Basın İlan Kurumu'nun ceza aracı olduğunu ifade etti.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, Basın Kanunu hakkındaki teklifle ilgili TBMM Adalet Komisyonundaki görüşmelerde, RTÜK ve BİK'in hükümetin işine gelmeyen haberleri yapan TV ve gazetelere ceza aracı olarak kullanıldığını söyledi.

"AKP'nin has adamları BİK'in yönetiminde" diyen CHP'li Bülbül şunları söyledi:

"Cezaevinde bulunan 23 gazeteci var. İfade özgürlüğünü kullanan gazetecilere BİK denilen RTÜK denilen iktidarın sopasıyla bir taraftan ilan ve reklam cezası veriyorsunuz bir yandan kapatma, bir yandan yüzde 3'ü bulan para cezası veriyorsunuz. Sonra basın kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi veriyorsunuz."

"Bu kadar yetki veriyorsunuz BİK'e. BİK'in Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemine geçmesinden beri kurumun faaliyet raporlarına son verildi. Yönetim kuruluna bakın AKP'nin has adamları burada. BİK üye sayısını 42'ye çıkarıyorsunuz, içine RTÜK'ten de 2 kişi koyuyorsunuz. RTÜK'ün 2 üyesine niye ihtiyaç duyuyorsunuz? Hep bizden olsun diye."

Bülbül son olarak bahsekonu kanun teklifinin seçime hazırlık teklifi ve sansür yasası teklifi olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.