Engin Altay: "Millet Kararını Verdi, Milletin İradesini Korumak Chp'nin Namusudur"

Engin Altay: "Millet Kararını Verdi, Milletin İradesini Korumak Chp'nin Namusudur"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Millet kararını verdi, milletin iradesini korumak CHP’nin namusudur. Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Güzel bir seçim olsun” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Millet kararını verdi, milletin iradesini korumak CHP’nin namusudur. Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Güzel bir seçim olsun” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay dün, İstanbul Başakşehir’de, CHP Başakşehir ve Esenyurt İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluşları, iş insanları, Millet İttifak’ı ilçe başkanları ve CHP Milletvekili Adayları Taşkın Özer, Fevzi Donat, Kazım Özeren, Cemal Doğan ile bir araya geldi.

"TÜRKİYE'DE YAPILAN HIRSIZLIKLAR, YOLSUZLUKLAR KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Altay burada yaptığı konuşmada bu seçimin önemine değinerek şunları söyledi:

"Hükümetin tek kusuru içinde bulunduğu ekonomik sorunlar değil. Eğer hükümetin tek kusuru Erdoğan'ın tek kusuru, kötü ekonomi yönetimi olsaydı bizler ayrı ayrı seçime girerdik. Herkes ekonomiyle ilgili çözümlerini ortaya koyardı ve bugün Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Bay Kemal'in resmi asılıyorsa bu bambaşka, bu kurtuluş savası. Savaştan bahsetmek bile istemem. Çünkü iktidar yanları sürekli seçim eliyle savaşa gittiğimiz hissini yaygınlaştırıyorlar. Bu ayıptır. Bu ‘Devlet elimde olsun da millet ne hali varsa görsün’ anlayışı, Türkiye'de yapılan yolsuzluklar, hırsızlıklar, arsızlıklar artık kabul edilebilir sınırların çok üstünde. Sokaklar, mültecilerden mahalleler, sığınmacılardan mutsuz, kim mutlu olsun. Kiracı mutsuz, ev sahibi mutsuz. Kim mutlu? Tarladaki üretici mutsuz, pazardaki satıcı mutsuz. Pazardaki filesini doldurmak isteyen tüketici mutsuz. Bir kişi mutlu olacak diye 86 milyon mutsuz."

Ekonominin düzeltilebileceğini söyleyen Altay sözlerine şöyle devam etti:

"Darphaneyi soydular Türkiye’de. Ama ekonomi kolay en kolay şey, ekonomide devleti ayağa kaldırmanın kolay olduğuna inanıyorum. Çalışır, çabalar, devlete vergisini öder, ÖTV, KDV öder, şu bu vesayet önergedir. Koca koca şirketler vergi kaçırıyor. Kusura bakmasınlar. Namuslu müteahhitler, namuslu iş adamları başımızın üstünde onlara kolaylık var. Ama herkes vergisini ödeyecek. Seçime girerseniz başbakan değişir, milletvekili değişir, belediye başkanı değişir, o başka bir seçim. Bu seçim sistem değiştirme seçimi. 15 Mayıs yeni temiz bir sayfanın Türkiye'de açıldığı bir gün olsun.”

ALTAY: "MİLLETİN İRADESİNİ KORUMAK CHP'NİN NAMUSUDUR"

Altay sonrasında Arnavutköy İlçe Başkanı Ayhan Örs ile birlikte Arnavutköy Deliklikaya Mahalle Muhtarı Hasan Aktaş ve Hastane Mahallesi Muhtarı Onur Fırıncı’yı ziyaret etti. Engin Altay, Arnavutköy İlçe Başkanı Ayhan Örs ile Hadımköy’de esnafın ve vatandaşın derdini dinledi. Vatandaşlarla konuşan Altay herkesi sandıkları korumaya davet etti. Altay, “Millet kararını verdi, milletin iradesini korumak CHP’nin namusudur. Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Güzel bir seçim olsun” dedi.

Anka Haber Ajansı