İstanbul'a kar geliyor. İmamoğlu çözümü buldu

İstanbul'a kar geliyor. İmamoğlu çözümü buldu

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara kar yağışı ve fırtına konusunda sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

İstanbul'a şiddetli kar yağışı geliyor. Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şehrimiz yarın sabah başlayıp Perşembe gününe kadar sürecek Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine girecek, kar yağışı ve fırtına görülecek. İBB olarak sorumluluk alanımızdaki yollarda 9.649 personel ve 2.275 araç ve iş makinası ile görev yapacağız" dedi.

Ekrem İmamoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi.

"Kar küreme ve tuzlama araçlarımız sorumluluk alanımızdaki 4 bin 23 km'lik yol güzergahında 598 müdahale noktasında hazır bulunmakta. Şehir merkezindeki yaya yollarında tuzlama çalışması yapmak üzere 377 noktada da tuz stoku yapmış durumdayız."

"Evsiz vatandaşlarımızı misafir etmeye başladık" diyen İmamoğlu, şunları ifade etti: "Şu ana kadar 722 vatandaşımız misafir edilmiş durumda, sıcak ikramda bulunacak mobil büfelerimiz de şehrin birçok noktasında konuşlanmış durumda, sokak hayvanlarının beslenmesi için de özel ekipler oluşturuldu."

Toplu taşımada yaşanabilecek olası aksamalar için ek seferler konulduğunu bildiren İmamoğlu, "Metro, metrobüs ve Şehir Hatları’nda sefer sayıları yoğunluğa göre artırılacak. Zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması, kar lastiği kullanılması, resmi uyarıların takip edilmesi önemlidir" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, şunları ifade etti: "Okulların tatil olup olmayacağı ya da diğer uygulamalarla ilgili resmi açıklamaları mutlaka takip etmeleri konusunda İstanbulluları uyarırız."