Sürtük kelimesinin hesabı sandıkta sorulacak!

Sürtük kelimesinin hesabı sandıkta sorulacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada Gezi direnişine katılanlara "sürtük" demesine ilişkin yaptığı değerlendirmede "AKP gayet tabii insanları kutuplaştırıyor, ötekileştiriyor." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada Gezi direnişine katılanlara "sürtük" demesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Ülkeyi yöneten bir kişinin bu tür siyasi ahlaka sığmayan kelimeler kullanmaması gerektiğini belirten Başkan Demir:" AKP gayet tabii insanları kutuplaştırıyor, ötekileştiriyor."dedi.

Onurlu gezi direnişçilerinin her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Demir, "Erdoğan, geçtiğimiz gün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Bu zat; inanın yalancı. Bu zat; omurgasız, bir proje, bir aparat" dedi. Erdoğan açıklamasında Gezi Direnişi'ni de hedef aldı. "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti" iddiasını tekrarlayan Erdoğan, "Bunlar çürük, bunlar sürtük" diye konuştu.

Bir cumhurbaşkanına yakışmayacak kelimeler kullandı. Sırf kendiyle aynı ideolojide olmayan insanlara sürtük diyerek hakarette bulundu. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı büyük bir suç. Buna kayıtsız kalmak mümkün değil. Çok büyük bir uslupsüzlük mevcut. Sözde kutuplaştırmayacağız diyen Erdoğan resmen insanları ötekileştiriyor. Fakat bu sözleri de kelimeleri de asla unutmayacağız. Biliyoruz ki onurlu ve cesaretli gezi direnişçileri ile halkımız bu kelimelerin hesabını sandıkta soracak. AKP'yi hakettiği yere ilelebet muhalefete gönderecek."şeklinde konuştu.