Zoya’s House yazın gelmesiyle beraber menüsünü yeniledi

Zoya’s House yazın gelmesiyle beraber menüsünü yeniledi

Açıldığı günden beri, konsept danışmanlığını yapan Esra Türker’in yarattığı hem ilham veren hem de tam Instagram’lık dedirten özgün ambiyansı, iştah kabartan lezzetleri ve petfriendly anlayışı ile misafirlerine benzersiz deneyimler yaşatan Zoya’s House, menüsüne eklediği yaz lezzetleriyle farkını yaşatmaya devam ediyor.

Nişantaşı’nda, Teşvikiye Karakolu’ndan Abdi İpekçi Caddesi’ne inen Bostan Sokak’ta bir binanın içinde yer alan ve iç mekan alanlarının dışında, arka tarafta merdivenlerle inilen, üstü açılır kapanır alanıyla şehrin tam merkezindeki saklı cennet olarak anılan, konsept danışmanlığı Esra Türker’e ait olan, lezzet danışmanlığını da USLA’nın yönettiği Zoya’s House, şehrin en popüler yeme – içme adreslerinden biri olmaya devam ediyor. Mevsiminde lezzetler prensibiyle her sezon menüsünü güncelleyen, malzemesinden sunumuna her detaya önem veren, bu şekilde de ağırladığı yerli – yabancı tüm misafirlerine oldukça zengin ve bir o kadar da taptaze tatlar sunan Zoya’s House menüsünü yaz lezzetleri ile yeniledi.

bonfile-tenderloin-3.jpg

Zoya’s House Menüsüne Yaz Geldi!

Menüde yer alan her lezzet hem sunumu hem de tadıyla ilgi uyandırıyor. Menünün favori lezzetleri “imza lezzetler” olarak varlığını korumaya ve sevenleriyle buluşmaya devam ederken, yeni eklenen yaz lezzetleri de heyecan yaratıyor. USLA’nın (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi) lezzet danışmanlığı ve Zoya’s House’un Executive Chef’i Mert Gürol’un önderliğinde yenilenen menünün başlangıçlarına eklenenler arasında Mexican Nachos, Baharatlı Tavuk Parçaları, Peynir Tabağı, Zoya’s Paylaşım Tabağı bulunuyor. Salatalara yeni eklenen ise Green Goddess Salad, Detox Salad, Yaz Salatası, Şefin Spesiyali: Tavuklu Guacamole Salatası ve Zoya’s Tabbule… Makarnaların yenisi olan Harissa Soslu Penne de menünün son gözdelerinden…

Ana yemeklere eklenen yaz lezzetleri arasında Çıtır Somon, Beef Tenderloin, Yabani Mantarlı Risotto ve Deniz Mahsullü Risotto yer alıyor. Yenilikler tatlılarda da kendini gösteriyor ve Crème Brulée with Mesir Paste, Vegan Cheesecake, Crème Lemon Meringue Pie, 3 Colors Panna Cotta, Black Forrest Profiteroles, Passion Fruit Pavlova, yaz boyu hem leziz hem de keyifli tatlılar yemek isteyenleri Zoya’s House’da bekliyor.

Güne Keyifle Başlamanın Anlamı Kahvaltıda Saklı…

Kahvaltı keyfi Zoya’s House’da bir başka oluyor diyenleri mest eden kahvaltı menüsü de yaz mevsimiyle eklenen yeniliklerini müjdeliyor. Sağlıklı olduğu kadar da isminden de anlaşıldığı gibi pratik ve doyurucu olan Sağlıklı ve Hızlı Kahvaltı haşlanmış yumurta, roka ve lor peyniri salatası, zeytin çeşitleri, mevsim meyveleri, fıstık ezmesi ve diet kraker içeriği ile oldukça doyurucu, oldukça da hafif… Zoya’s House kahvaltı menüsünün favorisi olan 2 kişilik ve oldukça mükellef bir kahvaltı sofrası sağlayan Geleneksel Türk Kahvaltısı, uluslar arası kahvaltı kültürünün ikonik lezzetlerinden Eggs à la Benedict, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından Menemen, foccacia ekmeği ve salata eşliğinde servis edilen ve tam bir kahvaltı klasiği olan Scrambled Eggs, yine söz konusu Türk kahvaltısı olunca ilk akla gelen Sucuklu Yumurta, süt reçeli ve karışık meyvelerle tatlı mı tatlı bir o kadar da leziz Pancake, fit tercihlere değer verenlerin favorisi Acai Bowl, peynirli, sucuklu ya da mevsim sebzelerle arzuya göre hazırlanan Kendi Omletini Yarat konseptli omletler varlıklarını yaz boyunca da devam ettirerek misafirlere kahvaltının keyfini doyasıya yaşatıyorlar.

green-goddess-salad-3.jpg

Burger Severleri Mutlu Eden Tatlar…

Her damak tadına ve günün her anına uygun lezzetleriyle tanınan Zoya’s House’un burgerları da nam salan diğer özelliklerinden… Başta spesiyali olan, ev yapımı burger köftesi, füme kaburga, cheddar peyniri, karamelize soğan, Zoya sosu içerikli Zoya’s İmza Burger olmak üzere Trio Burger, Chicken Burger keyifli burger yemek isteyenlerin favorileri arasında yer alıyor. Veganları da önemseyen ve buna değer vererek burger konusunda oldukça leziz bir reçete hazırlayan Zoya’s House, falafel, humus, domates, yeşillikler, soğan turşusu, vegan peyniri ile hazırlanan Vegan Burger ile veganım ve güzel bir burger yemek benim de hakkım diyenlerden tam not alıyor.

creme-brulee-with-mesir-paste-1.jpg

Vejetaryenlere de Çeşit Çok…

Açıldığı günden beri vejetaryenleri sunduğu çeşitleriyle de şehrin favori yeme – içme adresi olan Zoya’s House, Hummus, Falafel, Parmesanlı ve Trüflü Patates, Süt Mısır Dip, Peynir Tabağı, Green Goddess Salad, Detox Salad, Yaz Salatası, Zoya’s Tabbule, Trüf Mantarlı Pizzetta, Buffalo Mozzarella Pizzetta, Rokfor Peynirli Pizzetta, Harrissa Soslu Penne, Ravioli, Yabani Mantarlı Risotto lezzetleri ile oldukça geniş bir çeşitlilik sağlıyor. Aynı özeni kahvaltı menüsünde de gösteren Zoya’s House’un vejetaryen kahvaltı lezzetleri arasında Yeşil Omlet, Sağlıklı ve Hızlı Kahvaltı, Menemen, Çırpılmış Yumurta, Mevsim Sebzeli veya Peynirli Kendi Omletini Yarat Omlet, Pancake, Acai Bowl bulunuyor.

Her Yudumunda Lezzet ve Sağlık Var!

geleneksel-turk-kahvaltisi-4.jpg

Zoya’s House’un içecekleri de yazın favorileri… Sıcak kahvelerden soğuklara, her damağa ve her zevke uygun çaylardan çilekli, vanilyalı, muzlu, şeftalili smoothies’lere uzanan Zoya’s House içecek menüsü, sağlıklı içecekler konusunda sadece taze sıkılmış meyve sularıyla sınırlı değil. Her biri ayrı etkiye sahip olan Zoya’s Detox, Get the Power, Calm Down, hem tazelik hissi veren hem de detoks içecekler arayanlar için birebir… Tadanların doyamadığı, tazeleyici ve besin değeri yüksek olan, taze zencefil, taze fesleğen, ananas ve limon suyu ile hazırlanan Zoya’s Fire da mekanın imza içecekleri arasında... Vitamin dolu bu alkolsüz kokteyl sadece sabah tazelenmek için değil, hem damağı ferahlatmak hem de günün yorgunluğunu geride bırakmak için de oldukça etkili... Kulaktan kulağa nam salan bir diğer Zoya’s House içeceği ise Zoya’s Dream… Guava suyu, taze lime, armut, Hindistan cevizi ve şeftali suyu ile hazırlanan bu lezzet, egzotik tatları ile damaklarda tam bir yaz keyfi yaşatıyor.

Mekanın senelerdir varmış hissi uyandıran sıcaklığı ve samimiyeti, o çok merak edilen isminden geliyor; Zoya… Kökeni Yunancaya dayanan ve yaşam anlamına gelen Zoya kelimesinden ismini bulan Zoya’s House, sabah kahvaltıyla başlayan ve akşam yemeklerine uzanan lezzet çeşitliliği, sıcak, samimi ambiyansı, Instagramlık dekorasyonu, Nişantaşı’nda ihtiyaç duyulan pet friendly anlayışı ile uzun zamandır eksikliği hissedilen yaşam tarzıyla şehrin gözdesi olmaya devam ediyor.