Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'türkiye Yüzyılı' Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'türkiye Yüzyılı' Paylaşımı

CUMHURBASKANI Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından "Türkiye Yüzyılı" mesajıyla, Türk savunma sanayiinin mihenk taşlarından Şakir Zümre'nin hikayesinin anlatıldığı filmi paylaştı.

ANKARA, (DHA)- CUMHURBASKANI Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından "Türkiye Yüzyılı" mesajıyla, Türk savunma sanayiinin mihenk taşlarından Şakir Zümre'nin hikayesinin anlatıldığı filmi paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak" fadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca "Yüzyıllık Hayaller, Asırlık Projeler" temasıyla başlatılan "Türkiye Yüzyılı" serisinin ilk filmi, savunma sanayiinin mihenk taşlarından Şakir Zümre hakkında hazırlandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, filme ilişkin paylaşımında, "Türk savunma sanayiinin mihenk taşlarından biri olan Şakir Zümre'nin 100 yıl önce kurduğu hayaller, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle bir bir hayata geçiyor. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, nice büyük projelere, nice büyük zaferlere…" ifadelerini kullandı.

Bir kız çocuğunun Yüzyıllık Hayaller sergisindeki bir fotoğrafta Atatürk'ün yanında duran kişinin kim olduğunu dedesine sormasıyla başlayan filmde, Türk savunma sanayinin önemli isimlerinden Şakir Zümre'nin hikayesi dede tarafından torununa anlatılıyor. Filmde, Atatürk'ün bundan 100 yıl önce Şakir Zümre'den Türkiye'nin yerli ve milli silah sanayisinin kurulmasına öncelik etmesini istediği belirtiliyor. Şakir Zümre'nin Atatürk'ün teşvikiyle Türk Sanayii Harbiye ve Madeniye Fabrikasını kurduğu ve burada uçak bombaları, deniz altı bombaları gibi pek çok önemli savunma sanayii üretimine imza attığına işaret ediliyor.

Filmde, ayrıca Atatürk'ün vefatından sonra İkinci Dünya Savaşı döneminde fabrikanın çeşitli bahanelerle kapatılmaya zorlandığı ve Şakir Zümre'nin fabrikasını soba fabrikasına çevirmek zorunda kaldığına değiniliyor.

Filmin ikinci kısmında ise Türkiye'nin bu hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üretilen milli savunma sistemleriyle gerçek olduğuna dikkat çekiliyor. Filmde, "Hep birlikte yüz yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer veriliyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı