Karel, Torino Türk İş Forumu’na katıldı

Karel, Torino Türk İş Forumu’na katıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Torino Ticaret Odası iş birliğiyle, Türk İş Forumu toplantısı düzenlendi. İtalya-Torino’da düzenlenen toplantı, Milano Başkonsolosu Özgür Uludüz’ün, İtalya-Türkiye ticari faaliyetleri ve hacmine vurgu yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

15 Haziran 2022, İstanbul; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından koordine edilen Türk İş Forumu toplantısı, Milano Başkonsolosu Özgür Uludüz’ün katılımıyla gerçekleşti. Karel Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendislik Direktörü Dr. Alper Sarıkan’ın konuşmacıları arasında yer aldığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Türkiye’de makine sektörüne yatırım yapmanın önemine değindi.

Toplantıda konuşma yapan Karel Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendislik Direktörü Dr. Alper Sarıkan, Türkiye-İtalya ticari ilişkilerini geliştirme amacıyla düzenlenen bu oluşumda yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Sarıkan, ‘’Türkiye’nin Ar-Ge’den tasarıma, üretimden satış sonrası hizmetlere kadar tüm süreçlere sahip lider teknoloji şirketi Karel olarak, ülkemizi temsilen buradayız. Geliştirdiğimiz teknolojilerle Türkiye ekonomisine ve ihracatına katkı sağlamaya devam edeceğiz’’ dedi.

Toplantıda ayrıca, Torino Ticaret Ofisi, Türkiye'de ihracatı desteklemeyi hedefleyen SACE araçları, Why Invest in Life Sciences Sector in Turkey, Türkiye İlaç Sanayicileri Derneği, Ostim Medical Industry Cluster ve Alvimedica sunumlar gerçekleştirdi.

Torino Türk İş Forumu kapsamında, İtalya’da önemli bir teknoloji geliştirme bölgesi olan “Kilometro Rosso” ziyaret edilerek bölgedeki firmalarla görüşmeler yapıldı.